dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "complexul muzeal de stiinte ale naturii"

A fost din nou aglomerație la casa de bilete de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Cei mai mulți au venit să vadă spectacolul oferit de cei șase delfini. Vorbim de Ni-Ni și Chen-Chen dar și de cele patru mamifere din Ucraina. Deși au fost nevoiți să stea câteva minute bune la coadă pentru a-și cumpăra un tichet, oamenii nu s-au arătat deloc deranjați. Susțin că bucuria celor mici este ceea ce contează cel mai mult. Salturile delfinilor, joaca cu mingiile, dansurile cu antrenorii lor și cursele de viteză prin bazinul principal, i-au încântat pe toți cei prezenți.

Planetariul din Constanța s-a redeschis astăzi după doi ani de pauză, timp în care a fost modernizat. Acum vizitatorii săi navigă prin univers prin intermediul proiecțiilor 360 de grade ale sistemului laser 4K, de ultimă generație şi filmelor captivante despre cosmos şi corpuri cereşti.

Planetariu la standarde europene. Cu aparatură de ultimă generație, Constanța are de astăzi cel mai modern Planetariu din sud-estul Europei. De mâine, publicul este așteptat să vadă reprezentațiile. Costul lucrărilor de modernizare a fost de 730.000 de euro, bani europeni, iar proiectul a fost unul transfrontalier realizat împreună cu Bulgaria.

Mii de părinți și-au adus astăzi copiii la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Veniți din toate colțurile țării, dar și din județ, cu toții s-au bucurat de spectacolele oferite de Ni Ni și Chen Chen, dar și de microrezervație și planetariu. Biletele s-au epuizat imediat, iar cifra celor care au trecut pragul, a depășind cu mult așteptările reprezentanților complexului. Prichindeii au fost scutiți însă de plata biletelor. Pentru ei, intrarea a fost gratuită.

Delfinariu din Constanța va găzdui în această vară o galerie de artă neconvențională, menită să promoveze tinerele talente. Sute de elevi din județul Constanța își vor expune începând de astăzi talentul în cadrul unei expoziții organizată la Microrezervația complexului muzeal în cadrul proiectului „Cercetaș la Delfinariu”. Creațiile celor mici includ picturi, poezii, dar și căsuțe pentru păsări, iar cele mai bune 200 dintre acestea au fost deja premiate.

A fost aglomerație astăzi la casa de bilete de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Încă de la primele ore ale dimineții turiștii care au venit pe litoral în vacanță au stat la coadă pentru a putea intra la Delfinariu sau pentru a vizita animalele din microrezervație. Însă, chiar dacă au fost nevoiți să aștepte câteva minute bune pentru a cumpăra bilete, oamenii nu s-au arătat deranjați. Și asta pentru că, spun ei, până la urmă bucuria celor mici este ceea ce contează cel mai mult.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233